Ordu Başbakan Erdoğana teslim oldu

Der Spiegel: "Ordu Erdoğan’a teslim oldu"

http://img5.mynet.com/ha6/e/erdogan-kosaner1.jpgTSK'nın komuta kademesinin istifasına en çarpıcı yorum Der Spiegel'den geldi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesindeki toplu istifayı değerlendiren Alman haftalık haber dergisi, ’Der Spiegel’ dergisi "Türk Ordusu Erdoğan’a teslim oldu" başlıklı haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu gelişmelerin ardından ’konumunu daha da güçlendirdiğini’ iddia etti.
Deuche Welle’nin geniş yer verdgi Türkiye’deki gelişmeleri sütunlarında değerlendiren Der Spiegel’de Jyer alan ürgen Gottschlich imzalı haber-analizde, Başbakan Erdoğan’ın gelişmeleri soğukkanlı karşıladığını ve "Ne yaptıklarını biliyor olmalılar" dediği aktarılırken Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in, Erdoğan’ın, komutanların ortak olarak aldıkları istifa tehdidi kararından etkilenmesini umut ettikleri belirtildi. Haber-analizde, "Bu yanlış bir beklentiydi! Başbakan, ’Gidene dur demek olmaz’ sözünü slogan edinircesine, Genelkurmay Başkanı’nı amansızca çevirdi. Bunun üzerine üst düzey komutanlar, tehditlerini gerçekleştirmek zorunda kaldı. Sadece Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, görevinde kaldı ve bunun için de derhal ödüllendirildi. Terfi ettirilerek, Kara Kuvveteri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Vekilliği görevine atandı. Özel, hemen akabinde Genelkurmay Başkanı olacak" diye devam etti.
Der Spiegel, Türkiye’deki bütün bu gelişmelerin, Türkiye’de bir dönemin sona erdiğini gösterdiğini iddia ederken şu görüşyeri yazdı: