Borsa neden çok düştü, Borsa nereye kadar düşecek?

Borsa neden çok düştü, Borsa nereye kadar düşecek?, ağustosta borsa neden düştü, borsa alınırmı,
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 6 Ocak’tan bu yana düşüş yönünde hareket ediyor. Merkez Bankası’nın gösterge faizlerini beklenmedik bir şekilde çeyrek puan indirmesi piyasalar tarafından şaşkınlıkla karşılanırken zorunlu karşılık oranlarının yükseltileceği endişeleri, başta banka hisseleri olmak üzere İMKB’de satış baskısının sürmesine yol açtı. Dünya borsalarının yükselişe geçtiği cuma günü günün büyük bölümünde negatif bir seyir izleyen İMKB, son yarım saatte güçlü alıcıların ortaya çıkmasıyla 66 bin sınırına dayanarak çöküşü atlattı. Bu yıl bankaların kâr marjlarının düşeceği endişeleri ile satışa yönelen yabancı yatırımcılar halen çok kârlı oldukları bu hisselerde satıcılı gözüküyorlar. Endeks yükselişte nasıl bu hisselerden olumlu etkileniyorsa düşüşlerde de tam tersi olumsuz etkileniyor.

Borsa güne düşüşle başladı.
Borsa düşmeye devam edecek mi?
Yatırım ne yapmalı?
Borsadaki gelişmelerle ilgili olarak siz sitemiz ziyaretçilerini bilgilendirmeye devam ediyoruz:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8SmvrItnigF6Vy4sNad6wjTs2IFuhOXITDVtEfHWlxAPwhPsC yeni haftaya BDDK’nın aldığı tedbirin negatif yansımasıyla başladı. BDDK taşıt ve konut dışındaki tüketici kredilerindeki genel karşılık oranlarını yeniden belirledi.
Tüketici kredilerinin genel kredilere oranı yüzde 20′nin üzerindeki bankalar için karşılık oranları artırıldı.
Isınan ekonomiye karşılık alınan bu yeni tedbir, satışlarla karşılandı. Güne 614 puan düşüşle 61.102 puandan başlayan İMKB-100, 60.311 seviyesine kadar geri çekildi. 60.311 – 61.102 aralığında hareket eden Bileşik Endeks, ilk seansı ise, 1.100 puan kayıpla 60.617 puandan kapatırken, 519 milyon TL’lik işlem hacmi oluştu. Endeksin güne düşüşle başlaması ardından 60.525 ara destek seviyesinin altını test ettiğini görüyoruz.
İlk seans 60.525 ara destek seviyesi üzerinde tutunmayı başaran endeksin ikinci seans bu seviyeyi koruması durumunda 61.125 seviyesini direnç olarak test etmesi beklenmelidir. Ayrıca 60.525 ara destek seviyesinin altına gelinmesi durumunda düşüş hareketinin 59.850 pik destek seviyesini hedefleyeceğini düşünüyoruz.