Malzemeler:

2 demet Akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sumak
Tuz
Yapılışı:Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın. Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın. Peyniri jülyen doğrayın. Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırın.Yeşillikleri servis tabağına alın. Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin. Servis yapın.Afiyet olsun…
PATATES ÇORBASI
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
2 orta boy sogan
3-4 adet patates
1 kahve fincani un
1 küçük paket tereyagi veya margarin
1 çay kasigi hindistancevizi
tuz
Terbiyesi: 1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü: 2 adet yumurta aki
1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
1 çay kasigi kirmizibiber
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
2-3 dilim bayat ekmek
Yapılışı:1-Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte
kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kusbasi
dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
kaynatarak 30 dakika pisirin.
2-Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese koyun. Terbiyesini yapin ve
atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve
maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp
seklinde kesip çorbayla servis yapin.Afiyet olsun…
YALANCI İSKENDER
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma,
- 5 adet pide,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 diş sarımsak,
- 4 adet domates,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kırmızı soğan,
- 1 tatlı kaşığı sumak,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 adet patlıcan,
- 6 adet sivri biber
Yapılışı:Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağında soteleyin. Kalan yağ ile kıymayı kavurun. Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin. Tuzotu ekleyin. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun. Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin.Afiyet olsun…
LEZİZ PİLAV
Malzemeler:
4 adet havuç,
1 çay bardağı nohut,
1 adet tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı kuru üzüm,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı pirinç,
3,5 su bardağı tavuk suyu,
4 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz.
Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün. Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın.
DİYET TATLI
Malzemeler:

-1 su bardağı un,
-4 su bardağı az yağlı süt,
-2 çorba kaşığı margarin,
-1 çay kaşığı tarçın,
-9 çorba kaşığı tatlandırıcı toz.
Yapılışı:Soğuk diyet süte unu ilave edip mikserde karıştırın.Ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Pişmesine yakın margarini ekleyin.Tatlı ılıyınca toz tatlandırıcıyı ekleyip 15 dk. kadar mikserde çırpın.Bu karışımı dikdörtgen biçimindeki cam bir kaba koyun.Servis yapmadan önce üzerine tarçın sepin.